Online foglalás

Kapcsolat

Éttermünk és kávézónk pontos címe: Tihany, Batthyányi u 3.

GPS adatok: N46.91539 fok, E017.88626 fok

Telefon: +3670-2846705, +3670-4130391

Tel/fax: +3687-448-617

Email: keklev@t-online.hu

Rendezvényszervezés / rendezvényhelyszín Tihany:

telefon: +36 70 284 67 05

Fax: +36 87 448 617

e-mail:keklev@t-online.hu

Online szállás tihany »
Asztalfoglalás online »

Hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:http://lev-lista.hu

Téli Programok Tihanyban

Tihany télen is várja a kirándulni, kikapcsolódni vágyókat. Igaz, más arcát mutatja meg az ide érkezõknek, de unalmasnak nem mondható. Ha szerencsés idõben érkeznek, lehet korcsolyázni a tihanyi Belsõ-tavon, de akár a Balatonon is. Lehet fakutyázni, jégkorongozni csapatokba verõdve, jégvitorlázni, igaz ez némi felkészülést igényel.

Gyönyörû látványt nyújt a befagyott Balaton, a havas fák, a szikrázó napsütésben a jégen a kacsák látványa, ahogy vörösre fagyott lábaikkal totyorognak, vagy a csõrüket a szárnyuk alá dugva várják türelemmel a jobb idõ eljövetelét. Az erdõben barangolva rejtelmesen érzékelteti jelenlétét a vadvilág, melynek létezésérõl csak a kusza összevisszaságban hátrahagyott lábnyomok árulkodnak.

Emlékszem, gyerekkoromban állandóan próbáltuk megfejteni, melyik állat járhatott erre, vajon üldözte e ragadozó, vagy éppen õ volt az? Számos esetben találkozhatnak õzekkel, rókákkal, melyek a jobb idõ reményében próbálják meg túlélni a zord napokat. Partner lovardánk szeretettel várja a téli lovaglást kedvelõket, hiszen ez az a sport, amit ilyenkor is remekül lehet ûzni, sõt ekkor teljesen más varázsa van, mint egyébként. Egy jó ügetés, vagy vágta a szûz hóban, hol metszõ hideg csapja meg az ember arcát, párafelhõt fúj a ló az orrán...egyszerûen fenséges. Már annak aki tud lovagolni. De ha nem, az sem probléma, hiszen hintókon is kikocsikázhatnak, pokrócba burkolózva, mint a régiek. S ha fáznak, mindig van pár borosgazda, aki éppen a pincéjénél múlatja az idõt, borocskát kortyolgatva szíves örömest meginvitálja a fázós utasokat. Decemberben a díszesen kivilágított fõtér, a feldíszített fákkal, bokrokkal megalapozza a hangulatot a közelgõ karácsonyhoz. Ekkor adventi napokat tartunk, melynek keretében a vendégeink tartalmasan tölthetik idejüket, megtanulhatnak csuhébabát készíteni, segíthetnek betlehemet építeni, stb. Szilveszteri óévbúcsúztatást több helyen rendeznek Tihanyban, mi is kínálunk ilyet skanzenéttermünkben.

Januárban szervezünk a skanzenudvarban disznóvágást, naná hogy pálinkával. Íjászkodhatnak is nálunk. De a Vince napi bormustrát, melyet disznótoros vacsorával kínálunk január 22-e hétvégéjén, vagy a farsangi mulatságot, melyet változó idõpontban ugyan, de mindig megtartunk sem szabad kihagyni. Februárban legalábbis a kalendárium szerint, már télutó van, érzi az ember a tavasz közelségét. A szerelmesek napjára (Valentin nap) is gondolván, szintén szervezünk programot, amolyan romantikusat. Sok esetben, fõleg az utóbbi években ekkor már lehet hóvirágot szedni, ezzel kedveskedve párunknak.

A kialakult hiedelemmel ellentétben Tihany télen sem unalmas, igaz, másik arcát mutatja, inkább a relaxálósat, az áhítatosabbat.

Szeretettel várja Önt Tihany, jöjjön, és fedezze fel a félsziget csodáit!

Ismerje meg Tihany faluját és jöjjön el a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterembe!